Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 20. април 2017.

TORTA SA SLANIM ROZEN KORICAMA












Inspiraciju za ovu slanu tortu sam našla u receptu prijateljice Javorke-Jafi - Slana rozenka. 
U receptu sam napravila neke izmene i na taj način tortu malo obogatila dodatnim ukusima. Probajte da je napravite i nećete se pokajati.













POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 pakovanje slanih rozen kora
- 300 g sitnog sira
- 300 g gotovog preliva za cezar salatu
- 300 g kisele pavlake 20% masnoće
- 5+1 komad kuvanih jaja
- 1 kašičica kurkume
- 300 g dimljenog kačkavalja
- 300 g pileće šunke
- 50 g kiselih krastavčića
- 50 g mariniranih seckanih šampinjona
- 2 kašičice vlašca
- rotkvice
- mini krastavčići
- pera mladog luka
- list peršuna























PRIPREMA:

Prvo napraviti osnovnu smesu za tortu.

Pomešajte sitan sir, kiselu pavlaku i gotov preliv za cezar salatu u kompaktnu smesu. Podelite je na 3 jednaka dela.

U prvi deo stavite sitno rendanu pileću šunku, u mom slučaju sam koristila multipraktik za rendanje.

Ovaj fil podelite na tri dela i u jedan dodajte rendane krastavčiće i šampinjone.

U drugi fil stavite kuvana jaja, prethodno usitnjena viljuškom, i kurkumu u prahu.

U treći fil dodajte sitno rendani dimljeni kačkavalj, u mom slučaju sam koristila multipraktik za rendanje.

Ovaj fil podelite na tri dela pa u jedan dodajte seckan vlašac.

Ostavite od rendanog kačkavalja i šunke za ukrašavanje odozgo.

Rotkvice operite i odsecite im krajeve pa ih zasecite unakrst i ubacite u hladnu vodu i ostavite par sati. Voda će pomoći da se rotkvice rascvetaju u obliku cveta a u sredinu svake stavite komadić žumancete.

Pera mladog luka isecite na dužinu 2 cm i zasecite ih sa jedne strane da dobijete tračice.

Mini krastavčiće isecite na sitne kolutiće.

Na tacnu stavite jednu koru i namažite je filom sa pilećom šunkom.

Stavote drugu koru koju namažite filom sa kačkavaljem i vlašcem.

Treću koru namažite filom sa jajima.

Četvrtu koru namažite filom od šunke sa krastavčićima i pečurkama.

Ponovite na petoj kori fil od jaja.

Na šestu koru  stavite fil sa kačkavaljem.

Sedmu koru namažite filom sa šunkom.

Osma kora ostaje bez fila.

Ostaće vam po malo od sva tri fila, pa ih sastavite i upotrebiće te ih za mazanje poslednje kore.

Za svaku koru koristite po 3 kašike fila.

Tortu pokrite providnom folijom i stavite dasku odozgo i tako je ostavite do sutradan u frižideru.

Sutradan izvadite tortu i namaži je ostatkom fila. Pospite rendanim kačkavaljem i šunkom. Narendajte kuvano jaje. Stavite rotkvice, pera luka okolo, peršunov list i pospite seckane mini krastavčiće.

Poslužite sečeno na kocke kao hladno predjelo.


















Prijatno!




























1 коментар:

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.