Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 01. јун 2017.

DOMAĆA PILETINA SA PIRINČEM









Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je


Piletinu ne kupujem u radnji već koristim od naših pilića koji se ne tove već se hrane žitom i travom i posle nekih 6 meseci mogu da se koriste za ishranu. Zato belo meso izgleda zgoljavo. Medjutim ukus ne može da se poredi. Ovo je jedna brza varijanta ručka od belog mesa i pirinča.












POTREBNE NAMIRNICE:

- 3 komada blog mesa
- 6 kašika sušenog povrća
- 3 kašike ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA bez soli
- 2 kašike sušenog crnog luka
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 6 kafenih šoljica pirinča dugog zrna
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice sitne morske soli

Za sos:

- 1 kašičica senfa
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 dl jogurta
- vlašac













PRIPREMA:


Zagrejte šerpu na nižoj temperaturi i stavite meso da uhvati boju sa svih strana. Dodajte ulje i sve ostale sastojke osim pirinča i malo prodinstajte da se sve zagreje. Nalite malo tople vode, promešajte i dodajte pirinač. Nalite još tople vode da prekrije meso. Pojačajte temperaturu da tečnost počne da vri. Smanjite na 3, kod mene ide do 9, poklopite i ostavite da se pirinač skuva i pokupi svu tečnost.
Posebno napravite sos tako što umutite senf i kiselu pavlaku i razredite sa malo jogurta. Začinite vlašcem. Servirajte na tanjir pirinač i po parče belog mesa. Sve prelijte sosom. Poslužite kao glavno jelo uz salatu po želji.

Ako vam ostane pirinač možete da ga iskoristite za pravljenje kuglica ili nekog drugog jela, kao što sam ja uradila.















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.